Nieuwsoverzicht

Zoek in het nieuws

Nieuwe keuzehulp nierstenen

Zijn er nierstenen bij u geconstateerd? Dan kunt u vanaf vandaag gebruik maken van de keuzehulp nierstenen.

13/9/2018

Schippers: ‘Helderheid voor patiënt over kwaliteit en kosten zorg’

Minister Edith Schippers (VWS) heeft vandaag een rigoureus plan gepresenteerd dat patiënten het komend jaar meer en betere info geeft over de kwaliteit en kosten van hun zorg.

5/3/2015

Bijwerking? Melden!

Iedereen kan een bijwerking bij Lareb melden. Ervaart u een bijwerking tijdens het gebruik van uw geneesmiddel(en) of bent u zorgverlener en vermoedt u dat er sprake is van een bijwerking van een geneesmiddel? Meldt dit dan, ook al bent u er niet zeker van.

13/1/2015

Super-microscoop in VUmc brengt diepste van levende cel in beeld

Hoe vernietig je een kankercel? Hoe herstellen hartspiercellen zich? Hoe groeit een hersencel? Vandaag installeert VUmc de meest geavanceerde ‘STED-microscoop voor life sciences’ in de Benelux, waarmee onderzoekers antwoorden denken te vinden op al deze vragen.

2/1/2015

Hogere kans op hart- en vaatziekten bij nierstenen

Nierstenen gaan gepaard met een hogere kans op het krijgen van hart- en vaatziekten. De analyse van miljoenen mensen met en zonder nierstenen legt deze nog relatief onbekende en onbegrepen relatie tussen beide ziekten bloot.

5/9/2014

Warme maaltijd op plastic bord verhoogt risico op nierstenen

Een ramp voor vurige picknickfans, maar uit een recente studie blijkt dat het eten van een warme maaltijd op plastic 'melamine' serviesgoed schadelijk is voor onze gezondheid. Volgens de Thaise wetenschappers doet de hoge temperatuur van het eten de hoeveelheid melamine immers stijgen, wat het risico op nierstenen verhoogt.

23/1/2013

Nierdonatie bij leven ook op lange termijn veilig voor donor en ontvanger

Het afstaan van een nier tijdens het leven heeft na 5 jaar geen nadelig effect op de donor of ontvanger, ook niet als de donor ouder is, overgewicht of een verhoogde bloeddruk heeft. Deze conclusie trekt Hilde Tent van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) uit het onderzoek waarop zij op 11 juli promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

4/7/2012

Nader inzicht in oorzaak littekenvorming in getransplanteerde nier

Niertransplantatie is op dit moment de beste behandelmethode voor patienten met eindstadium nierfalen. Door betere afweeronderdrukkende middelen, geavanceerde chirurgische technieken en verbeterde zorg voor de patient worden getransplanteerde nieren steeds minder vaak afgestoten.

3/7/2012

Driehonderdste niertransplantatie bij kinderen

De afdeling Kindernefrologie van het UMC St Radboud voerde onlangs de driehonderdste niertransplantatie uit. Een mijlpaal. Per jaar krijgen in Nederland ongeveer 25 kinderen een nieuwe nier. Daarvan doet het Radboud er gemiddeld tien, de rest gebeurt in Amsterdam en Rotterdam.

18/5/2012

Twaalf miljoen voor onderzoek naar zeldzame nierziekten

Europese topinstituten op het gebied van zeldzame nierziekten, waaronder het UMC St Radboud, hebben twaalf miljoen subsidie ontvangen van de EU om met de nieuwste technieken sneller de oorzaken en het verloop van die ziekten te ontrafelen. Met die kennis komen ongetwijfeld ook nieuwe therapieën in beeld.

2/5/2012

(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Nierstenen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties